20 Maj i Järna – BERAS International Conference – den första…

Det drar ihop sig! Farmers University får alltmer kött på benen – och den 20 Maj skall det visas upp för en större publik tillsammans med att vi också visar upp Södertälje kommuns arbete med ”Diet for a Green Planet”, som samtidigt blir alltmer tydlig som internationell profil!

Här är inbjudan!

Farmers University var för två år sedan inte mycket mer än en vision. Nu finns två olika kursprogram – ett för ungdomar och ett för bönder, som båda utarbetats med hjälp av universitetslärare och som också har testats i verkligheten om än i liten skala. Visionen behöver utarbetas mycket mer – men vi ser redan att den håller. Det finns behov av en utbildningsväg för ekologiskt regenerativt lantbruk i praktiken. I själva verket är behovet enormt!

Ungdomskursen kör vi just nu igång för andra året. Det är därför jag just nu är i Litauen och möter ungdomarna som just nu är på väg till sina praktikgårdar i Sverige. Samtidigt passar jag på att samtala om visionen med berörda här. Det finns en organisation här som motsvarar KRAV – och det är viktigt att den ger stadga med tydliga svar på alla frågor. Men kompetensutveckling är en annan sida som också behöver utvecklas och ges någon slags tydlighet. En bonde måste kunna en del av mycket olika teman och framför allt kunna behålla en överblick och ta ansvar för egna beslut och lösa problem. Hur lär man sig egentligen det?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s