Politiskt sommarlov 2014

Vårterminens sista politiska möte var Miljönämnden i tisdags – ett möte med få och enkla ärenden som gick snabbt och Kommunfullmäktige (KF) i måndags, som fick avbrytas kl. 22 utan att ha klarat av alla motioner, interpellationer och frågor som fanns på dagordningen. Förra KF hade ställts in för att det var få ärenden, så nu hade det samlat på sig rejält. Två ärenden hade drabbats av minoritetsåterremiss. Det är något oppositionen kan göra när det är något man är missnöjd med och får med sig en tillräckligt stor minoritet. Majoriteten hade återkommit med dessa ärenden utan att ändra någonting. Det är faktiskt lite dåligt. Särskilt när det för Järnas ÖP bara gällde en sats som det varit enkelt att göra något åt och som faktiskt riskerar att ställa till med tolkningsproblem. Det är tjänstemän som tolkar vad som gäller – och då blir det bokstavstolkning. Hur skall de annars tolka?

Hur som helst så är det nu sommar och det dröjer till andra halvan av augusti innan det blir några möten igen.

Vårt arbete i Dina 2000 kvadrat, Vitryssland och med URBACT pågår och är ganska intensivt samtidigt som BERAS International drar igång sin verksamhet. BERAS går från projekt till permanent verksamhet och vi går igenom ett stålbad där vi har för lite resurser till allt vi borde göra. Finns det någon därute som har en miljon eller tre att ge oss? Jordklotet är faktiskt illa ute och vi behöver en basresurs för att kunna göra det vi behöver göra på ett seriöst sätt.

Men sommar är sommar. Avslappningen infinner sig. Sommaren är som en dröm. När den är slut kommer jag att vakna upp med nya krafter och på något märkligt sätt vara redo att ta i saker igen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s