Hur går det med kommunens EU-kompetens?

Det finns fortfarande rester av en internationell enhet på kommunledningskontoret, men snart tar det slut, då den person som skött detta slutar. Det fanns till nyligen en bra kompetens också om EU-projekt, men den försvann nyligen. Som det ofta går när man ger en allmän signal om neddragningar, så tar personer som har lätt att få annat jobb signalen och börjar söka sig ut.

 

Idag finns vad jag känner till ingen samlad EU-projektkompetens inom kommunen sedan de medarbetare som lagt några år på att bygga upp den försvunnit till följd av neddragningarna under vintern.

 

Samtidigt är EU´s nästa period – 2014-21 – under uppsegling och Södertälje har egentligen mycket goda förutsättningar att ta hjälp av projekt för att lösa sina problem med t.ex. integration, arbetslöshet och att stärka skolan.

 

Det sägs att ”När det regnar manna från himlen, står den fattige utan sked”. Jag blir lite orolig för att just detta kan drabba Södertälje.

 

Hur har kommunledningen tänkt att lösa detta, så att vi kan utnyttja de möjligheter som EU-projekt erbjuder?

 

(Det här har jag lagt som en interpellation till kommunstyrelsens ordförande Boel Godner. Det innebär att jag får svar och att det blir en debatt om detta i Kommunfullmäktige på måndag 17 juni)

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s