Miljönämndens presidium 14/1 2013

Gott nytt år! Efter en tid av tystnad – eller snarare alltför mycket annat att göra, så gör jag ett nytt försök att komma igång med min blogg!

Presidiemötet är till för att fastställa dagordningen – inget annat. I Miljönämnden har vi s.k. utvidgat presidium, vilket innebär att alla partier får skicka en delegat. Alla har samma chans att förbereda sig.

Det kommer flera viktiga ärenden till nästa nämnd 29/1.

Min egen motion om att införa Lübeckmodellen för ekologiskt – kalhyggesfritt – skogsbruk i kommunens eget skogsinnehav är naturligtvis ett viktigt ärende. Nu har Miljönämnd och Teknisk nämnd samberett. Jag ser fram emot att få se vad tjänsteskrivelsen skall säga nu.

Men därutöver är det internbudget, verksamhetsplan, två detaljplanefrågor (Gravyren 23 och Grusåsen 1:1) och en punkt om erbjudande att delta i ett projekt om vattenvård av Mälaren. Detta sista ärende kommer att blottlägga kommunens tuffa sparbeting. Vi gräver upp alla medlemskap i vattenvårdsförbund och liknande och vad dessa kostar. Det är bra! Vi behöver satsa på vattenvård, men det gäller verkligen att satsa rätt. När jag kom in som ersättare i Mälarens Vattenvårdsförbund för några år sedan, var det mycket svårt att förstå vad förbundet egentligen gjorde och hur beslutsvägarna gick. Vilken logik låg bakom att jag, som är moderat från Södertälje var ersättare för en socialdemokrat från Eskilstuna? Medan den socialdemokratiska ordinarie från Södertälje (som jag inte såg en enda gång på två år och aldrig hörde av sig) hade en ersättare från Strängnäs? Jag upptäckte också att när jag gått på ett möte fanns ingen att få ett uppdrag av och ingen att rapportera till. Jag sökte faktiskt efter detta och rapporterade någon gång på eget initiativ till Miljönämnden. Nu tas nya tag och det är bra.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s