Hållbart jordbruk kan kostnadseffektivt kyla jordens klimat

FAO justerar upp siffran för det industriella livsmedelssystemets klimatpåverkan från 30 till nästan 50%. Och en övergång till balanserad ekologisk produktion har potential att vända detta till klimatneutralt genom att humusuppbyggnaden i ett välbalanserat odlingssystem suger upp koldioxid från luften. Själva rapporten är inte publicerad ännu, men slutsatserna finns i en presentation som hölls på FAO expertmöte i Paris 5 september i år.

Här har ni den:

Prest Hoffmann FAO-OECD EM 5Sept2011

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s