Så det kan bli

Jag satt och arbetade på kontoret för att komma ifatt och så ringde Christer Björk plötsligt ”Vi undrar var du är”. Mötet hade just börjat och i min kalender stod det klart och tydligt att mötet skulle vara nästa dag samma tid och jag hade noga planerat min vecka med den förutsättningen. Hur det kommer sig att jag skrivit in fel i kalendern saknar rationell förklaring.
Frågan om Verksamhetsplanen 2010 slutade i återremiss och en grupp bestående av Annika Eriksson (s), Mona Collin (c), Lotta Nordström (mp) och jag skulle bilda en arbetsgrupp för att gå igenom planen på den tid som blev över då nästa nämnd var inställd. Det var egentligen ett bra beslut.
Processen blev i praktiken ganska rörig. Annika Eriksson hade inte tid att vara med på förmötet och uppdrog åt Lotta Nordström att företräda s-v-mp, och gruppen på tre kom fram till en gemensam hållning. Men på själva mötet när miljöchef och biträdande miljöchef satt med och vi skulle gå igenom planen hade Annika massor av saker att säga som vi andra tre inte hört förut och var dessutom mycket bestämd. Resultatet blev ett rörigt möte som hotade att aldrig ta slut och jag kommer att nagelfara det nya förslaget till Verksamhetsplan 2010. Vi måste gå till beslut och nu får det bli särskilt yttrande eller reservation. Inspektionsverksamheten är viktig och behöver en kompetenssatsning, särskilt livsmedel, men även generellt. Det är mycket lätt hänt att det bästa blir det godas fiende på miljöområdet och det är en konst att behålla fågelperspektivet när man dyker in i praktiskt inspektionsarbete. Vackra, högtflygande ord i all ära, men det är vad vi faktiskt gör som räknas. Som nämndledamot är jag granskare av granskarna.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s